FOFROREDODAGOG!

Kokanon noni rorövovarorsospoproråkoketot?
Om inte, läs rubriken "Fredag"!

Nu har den första riktiga skolveckan passerat. Trots att det gått relativt fort, tycker jag ändå att det känns som om vi gått mycket längre än en ynka vecka!
Idag efter skolan, tog jag och lillebror en sväng in till stan. Vi strosade omkring i affärer och kollade på kläder åt honom. Efter ett tag mötte vi upp vår kära moder, och hon inhandlade allt vi sett ut åt bror min. Det blev en hel del snyggt åt honom. Själv lade jag vantarna på ett par
senapsgula tights från Indiska.

Resten av kvällen kommer jag att tillbringa uppkrupen i soffan bland en massa kuddar och mjuka filtar. Har inte bestämt mig för om jag ska titta på tv, eller om jag ska bläddra lite i Elle. Det återstår att se!

Ha en fortsatt trevlig fredagkväll!
Tjingeling :)


Dagens Klädval

Nu var det ett bra tag sedan jag publicerade en dagens outfit här på bloggen. Så jag tänkte att nu är det väl på tiden att jag tar mig i kragen och slänger upp några bilder, sagt och gjort. Här har ni en dagens!

Dagens outfit

Dagens outfit

Svart plisserad klänning i A-linje modell med lätt ballongkjol - Vero Moda
Vit bas tee - Bik Bok
Senapsgul sjal - H&M
Svarta strumpisar - Twilfit
Svart armband - SNÖ of Sweden

Vitt armband - Mammas gamla

Svarta ballerinas med ankelrem - Vagabond, Nilson


Utomhus:

Skinnjacka

Väska i skinn - Fred Perry, Stadium

Kände mig riktigt höstig dagen till ära, men det passade ju alldeles utmärkt till det kyliga vädret!


Dagens fråga!

Sitter här vid datorn och har precis mumsat i mig lite mellanmål; ett glas iskall jordgubbs saft, en stor kaka och en nektarin. Supernyttigt kan man kanske inte påstå, men frukten bidrog i alla fall till en liten gnutta nyttighet! Idag har vi haft en riktig lyx-onsdag, vi slutade nämligen klockan 13.20! Och vet ni vad det bästa av allt är? Det kommer vi att göra varje onsdag hela nian! I like a lot! :D
Har inte så mycket interessant att dela med mig av idag, förutom att det har varit en mycket rolig onsdag med många härliga skratt!

Här har ni min eftermiddags "Att göra" lista:
- SO läxan tills imorgon
- Städa lite på mitt rum, samt packa upp min gympapåse.
- Ta med mig en massa härlig läsning ut på altanen och njuta av höstsolen!

DAGENS FRÅGA


Som bekant har jag drivit den här bloggen i drygt 7 månader nu, ni har därmed fått veta en hel del om mig, mina intressen och min vardag. Men det har slagit mig att jag faktiskt inte vet så mycket om er läsare! Så därför tänker jag nu låta mig inspireras av
Jenny och be er läsare att svara på några frågor. Det skulle vara jättekul att veta;

-Hur ofta ni läser min blogg, och hur länge ni följt den
-Hur gamla ni är
-Samt om ni själva har någon blogg som jag skulle kunna checka in!

Kommentera gärna!


Tjusig huvudbonad,

Basker

Denna ursnygga basker från
Abercrombie & Fitch (herregud vilket komplicerat namn!) skulle mer än gärna få pryda min lilla hjässa under kommande kyliga höstdagar. Ger utan tvekan vilken outfit som helst en extra touch! Då den är alldeles perfekt skapar den ett STORT "vill ha" begär!
Godbiten blir din för $29.50

Titanic och Tebjudning

Halloj!
Är nu hemma igen efter en mycket trevlig tisdag. Eftermiddagen tillbringades hemma hos kompisen E tillsammans med E, F, Am, Li, E, Lu, S, Al och L. Vi intog E:s soffhörna och kollade på klassikern Titanic, sippandes på te. Jag som i vanliga fall inte är någon vidare te drickare fyllde i alla fall en halv kopp, öste på en massa honung och mjölk och smakade. Tyvärr var jag tvungen att erkänna att jag inte förändrats på te fronten. Jag tror helt enkelt inte att te är min grej riktigt... Men jag smakade i alla fall! :)
Blev lite snyftande till filmen, den är ju så sorglig! Men annars var det jättekul!

Nu väntar snart lite vardagslyx i form av Ben & Jerrys glass. Mums!
Tjillevippen

P.S Kom jag inte på en riktigt fyndig rubrik? Jo, visst gjorde jag det! ;)

Kreativ,

Kom ganska precis hem från skolan, och ska alldeles strax iväg igen, idag börjar nämligen simhoppet. Tänkte dock hinna med att posta ett litet inlägg innan jag flänger iväg igen.
Kom på att jag igår aldrig nämnde att jag faktiskt varit ganska kreativ i helgen.
I lördags kväll, då jag var hemma hos några kompisar, fick vi för oss att vi skulle pyssla lite. Så utav en liten tygbit, ett fint sidenband och en skörd lavendel, knåpade vi ihop varsin liten lavendelpåse. Perfekt att placera på en plats där du vill att det ska dofta gott!

2

Igår när jag umgicks med kompisen A, bestämde vi oss för att pyssla lite, vi också. Så av lite presentpapper och fina snören trixade vi ihop små ursöta påsar, där man kan förvara allt från tofsar och hårspännen till vykort och foton. Det enda problemet med min påse är att den inte tycks passa in någonstans på mitt rum... Men jag hittar nog någon bra plats att ha den på till slut!

1

Påsen till vänster är min, och påsen till höger tillhör kompisen A.

Nej, nu är det bäst att jag kilar om jag ska hinna till min träning!
Ciao!

Lite nytt i garderoben

Hallå, hallå!
Tyvärr sprack mitt löfte om mer bloggande igårkväll, var nämligen hos några kompisar fram till halv elva tiden, för att sedan bege mig hemmåt där jag tillsammans med mamma och lillebror kröp upp i soffan, bland en massa kuddar och filtar och kikade på "Se upp för dårarna", filmen som Helena Bergström regisserat, ni vet! Jätte mysigt!

Så här har min smått intensiva, men ack så roliga, helg sett ut;

FREDAG 24/8
Vanlig skoldag fram till klockan halv tre, fast en ganska lugn sådan. Under lektionstid fick vi i princip endast hämta våra nya böcker, slå in dem i plast, få lite information för att därefter sluta. Skönt faktiskt!
När jag kom hem bar det av på en mindre shoppingtur med mamma och kompis A. Egentligen var det meningen att jag bara skulle lämna tillbaka en väska, men lite shopping hanns också med!
Detta fick följa med mig hem,

3


Givetvis var jag tvungen att inhandla en ny skolväska, då den andra lämnades tillbaka. Hittade en sportigt, avlappnad variant i skinn från Fred Perry på Stadium. Den är stor och rymlig, men samtidigt stadig, att den är snygg skadar ju heller inte...;)
Tack mamma!
Stadium var som sagt affären.

6

Här har vi tunikan jag aldrig slog till på då jag var och shoppade  med A tidigare i veckan, kunde dock inte motstå godsaken den här gången så den fick föja med hem! Är himla nöjd :) Dessutom är den i 100% bomull och sådant gillar vi!
Inhandlades hos Lindex.

5

Oj, oj, oj, detta mina vänner, är vad jag kallar ett riktigt fynd! Jag, som brukar vara sämst på att hitta saker på rea, fann denna underbara plånbok på Acessorize, och då jag kastade en blick på prislappen upptäckte jag att den var nedsatt hela 70 %! Från att ha kostat 220 kr, behövde jag endast betala 66 kr (!) för  den lilla pengaförvararen.


7

Fick dessutom tag i en supersnygg skinnjacka, med alldeles perfekt passform samt muddar och andra detaljer som föll mig helt i smaken. Perfekt i höst, då skinn är en av de domminerande trenderna!
Det klickade direkt mellan mig och jackan, så fort jag provat den var det bara att slå till! :)
Tack mamma! :)

Eftersom min kusin F, fyllde 18 år i fredags, skulle det självklart firas på kvällen. Så släkten begav sig till en kinesisk resturang för en födelsedagsmiddag. Jätteskoj var det, och väldigt god mat åt vi!

LÖRDAG 25/8
Fullt upp idag med, men som tur är, är ju jag en sådan person som trivs när det är just full fart! Förmiddagen tillbringades hemma hos en kompis, vi gjorde lite allt möjligt, bland annat spelade vi in en film, samt smaskade i oss "snabb cheesecake" ;) Pratade och skrattade gjorde vi också, precis som alltid!
Vid tre-tiden cyklade jag iväg och mötte upp mamma, lillebror, L, I, K och N på en resturang, där vi mumsade i oss en underbar buffé, med hur mycket goda maträtter som helst!
Efter resturangbesöket var bio inplanerat, jag, mamma, K och L valde att gå på den relativt nya filmen "Underbar och älskad av alla". Hmm.. Låt mig säga såhär, filmen var väl inte den bästa jag
någonsin sett, men den var helt okej, och det är ju alltid kul att gå på bio!
 
SÖNDAG 26/8
Hela dagen har tillbringats med en kompis, vi har bland annat hoppat lite studsmatta, bakat och fikat med våra supersmarriga kakor, fotat en hel del, samt låtit kreativiteten flöda och pysslat ihop små ursöta påsar av presentpapper och underbara snören, där man kan förvara allt från tofsar och hårspännen, till vykort och foton. Bilder kommer senare här på bloggen!
Pratat och skrattat hysteriskt har vi också gjort ;)

I kväll planerar jag att bara ta det lugnt, kanske krypa upp i soffan framför Beck och fika med kakorna vi bakade tidigare idag. Ja, det ska jag göra, det låter ju som en toppen idé! :)


Mer bloggande ikväll, jag lovar!

Hej! Ber om ursäkt för dålig uppdatering, har varit lite upptagen de senaste dagarna, och idag ska jag dra till en kompis, så jag bloggar mer ikväll!
Ha det bra :)

Sommarens shopping och gåvor!

Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och fotat de flesta av sommarens shoppingfynd/gåvor, därför är det nu dags att ägna ett inlägg åt att visa upp vad som inhandlats under sommarmånaderna, precis som jag tidigare lovat!

18

Vi börjar med en vit A-linjeformad tunika som inhandlades på MQ:s sommarrea när jag i somras var på shoppingtur med kompisen A, mamma, L, K & N.
ZOUL är märket och då det var rea behövde jag endast betala 199 pix för plagget! Fynd var ordet.

17

En inte så smickrane bild på en svart hoodie som inhandlades på Stadium tidigare i sommar. Trendfaktorn må kanske inte vara skyhög, men man behöver faktiskt också plagg man bara kan dra på sig de dagar då inspirationen tryter.

16

Ett av mina nyare fynd. Inhandlades under förrgårdagens shoppingrunda med A. Ett mycket välbehövligt plagg, tänk till ett par svarta stuprör, ett vitt linne och några slarvigt påhängda halsband, ett par lagomt slitna Converse samt ett par tuffa Wayfarers, lite lagomt vardags slappt. Plagget gör sig bättre på än hängades på en galge. Kommer från Eve, JC.

13


Här kommer några bilder på min ganska så nyinköpta inspirationsbok. Så fort jag ser en bild som inspirerar mig klipps den ut och klistras in i boken, perfekt att ta fram under dagar då man inte har någon som helst inspiration. Boken inhandlades på Akademibokhandeln i somras under en shoppingrunda med bästiskusin, mamma och mormor.

12

Detta är mitt nyaste tillskott på väskfronten (om man inte räknar med väskan som inhandlades i förrgår, men som förmdligen kommer lämnas tillbaka), väskan är alldeles underbar och inhandlades under vistelsen på Mallorca i början av sommaren. Det var egentligen mamma som köpte den, men jag fick den, eftersom hon visste hur gärna jag ville ha den :) Tack så mycket mamma!

10

Lite sminkborttagning har också inhandlats under sommarmånaderna. Apotekets rengörningslotion samt ansiktsvatten för extra torr hud funkar kanon för min extremt känsliga hud. Som sagt, Apoteket var affären!

9

Älskar min nyinhandlade lilla svarta från Vero Moda! Det plicerade (veckade) samt A-linjeformen gör klänningen intressant och rolig trots att den är enfärgad. Den kommer att användas flitigt under de kommande höstmånaderna då den både går att klä upp och klä ned. En helsvart klänning är ett måste i garderoben då den passar till så många olika tillfällen. Funkar både till strumbyxor/tights och stuprör. Är helnöjd!

8

Åh, är så etremt glad för min senapsgula scarf som jag spår kommer piffa upp många kommande höstoutfits! Tänk till en mörk kappa i A-linje modell, ett par tuffa ankelboots i mocka, en snygg väska samt en svart basker. Åh, så fint! Kommer från H&M.

7

Är himla förtjust i små enkla pärlörhängen, klassigt och snyggt! Då jag tappade mina favoriter i somras under en vattenskidstur (ja, jag vet, extremt klantigt att inte ta av sig örhängena innan jag klev i vattenskidorna, men jag glömde helt bort dem!) var jag tvungen att köpa upp mig på några nya par, inhandlade hos Guldfynd tre par i tre olika strolekar. Perfekt!

3

Under sommarrean inhandlade jag ett par nya jeans i ljus, somrig tvätt från Diesel. Är supernöjd och jeansen har använts flitigt! Lätt matchade är dem också, riktigt bra basjeans!

4

Jag minns vad svårt jag hade att i början av sommaren hitta en bikini som både passade och samtidigt föll mig i smaken. Är det något jag verkligen avskyr att köpa, så är det bikinis. Men då jag hittade denna från Stadium under en shoppingrunda med A, ansåg jag att den fick duga. Sedan dess har den använts flitigt under soliga dagar, både i Sverige och utomlands.

1

Denna söta sommartunika må kanske inte bli så användbar längre in på hösten, men nu när det fortfarande räknas som sensommar funkar den kanon. Till ett par ljusa jeans, en snygg väska, massor av bangels samt ett par söta ballerinas gör den sig allra bäst!
Inhandlades för ynka 98 svenska riksdaler på H&M:s barnavdelning.

Under sommaren har jag också inhandlat/fått:

En hel drös med modetidningar av olika slag
Lite underkläder
Ett par Ray Ban Wayfarers
En parfym från Tommy Hilfiger "Tommy Girl", inhandlades på taxfree
Ett Scrapbooking kit från Panduro
Ett sött armband från spanien
En regnjacka
En kalender från Akademibokhandeln
En väska från Wedins att använda i skolan (men som förmodligen kommer att lämnas tillbaka igen)
The O.C Säsong 1, inhandlades hos Åhléns
Samt tryckt ett eget budskapslinne

Nu när jag berättat vad jag inhandlat under sommarlovet, får ni läsare gärna skicka iväg en kommentar och tala om vad ni har shoppat under sommaren! Tveka inte, klicka iväg en kommentar!


Dagens VILL HA!

Parkas


Jag trodde mig ha funnit den perfekta parkasen hos lyxdesignerparadiset
Netaporter.com, men efter att ha fått syn på denna underbara parkas signerad ASOS tror jag minsann att Graham & Spencers variant fått en budgetkonkurent! Parkasen ovan är enligt min mening helt perfekt, minsta lilla detalj faller mig precis i smaken och därför kniper den utan tvekan platsen som "Dagens VILL HA objekt"!
Den kostar drygt £130 och finns som jag tidigare nämnde att köpa hos ASOS.


Den sista sommarlovskvällen

Halloj!
Jag ber om ursäkt för de senaste dygnens dåliga blogguppdatering... Som kompensation kommer här i alla fall en liten rapport på vad jag har haft för mig de senaste dagarna.

TISDAG 21/8
Tog en tripp till stan med kompisen A och det var shopping som stod på schemat. Som vanligt hade vi jättekul, pratade och fnissade i massor medan butik efter butik finkammades. En enkel, randig "zip hoodie" i mörkgrå ton fick bland annat följa med hem, tillsammans med en väska att använda i skolan (men som förmodligen kommer att lämnas tillbaka igen) samt lite underkläder. Stod och höll i en gräddvit, stickad tunika, som var alldeles underbar, men jag köpte den aldrig. Varför, varför, varför var jag så dum så att jag lät bli att slå till? Gaah, jag blir tokig! Men jag får väl försöka inhandla den vid ett senare tillfälle istället då.
Nåväl, bilder på mina shoppingfynd publiceras inom en snar framtid här på bloggen.
Vi lunchade med kompisarna E och E som vi utav en ren slump träffade inne på donken. Jättekul!

ONSDAG 22/8
Förmiddagen tillbringade jag hemma med att bara ta det lugnt, sova ut ordentligt, äta en smarrig frukost, fotografera några av sommarens shoppingfynd samt fylla i födelsedagar och andra viktiga datum i min nyinköpta kalender. Vid halv två snåret begav jag mig hem till en kompis, där jag hade superkul! Skratt i massor blev det samt en hel del prat! Mycket trevligt!

Så nu har alltså sommarlovets allra sista dag passerat. Imorgon är det "back to school" som gäller... Det känns lite vemodigt, men samtidigt blir det nog kul att komma igång igen och träffa alla de kompisar man inte träffat under lovet. Den sista sommarlovskvällen kommer bland annat att ägnas åt lite förbredelser inför morgondagen men jag kommer även passa på att njuta fullt ut av det lilla som är kvar utav min ledighet!

Ha en fortsatt trevlig onsdagkväll allihop!


Störande

Igårkväll upptäckte jag en sak som gjorde mig lite smått irriterad. Jag upptäckte att det finns bloggar som bara kopierar andra bloggars inläggstexter rakt av och sedan låtsas att det är dem själva som skrivit det publicerade inlägget, fast det egentligen är taget från någon annans blogg. Jag tänker inte nämna några specifika bloggar, däremot kan jag tala om att jag själv blivit utsatt. Jag har inga som helst problem med att folk hämtar inspiration från min blogg, snarare tvärt om, det uppskattar jag bara. Men när folk kopierar mina texter rakt av utan att först fråga om lov, eller utan att ens publicera en länk, då blir jag lite irriterad.
Försök att skriva något eget istället för att kopiera andras inläggtexter! Ni kommer upptäcka att det är mycket roligare att pulicera något på sin blogg som man själv har skrivit, därmed gör du ju din blogg än mer personlig! Dessutom undviker du upprörda bloggare/bloggerskor.
Nu har jag sagt min mening, och ber er som kopierar andra bloggars inläggstexter att i framtiden sluta upp med det.

Jag skulle gärna ta del av er läsares tankar om kopiering av inlägg. Så kommentera på vettja!


Måndag,

Hallå, hallå!
Kom ganska precis innanför dörren, det har varit full fart hela dagen. Imorse bar det av hem till kompisen JU, vi fortsatte bland annat inspelningen av vår film tillsammans med JU:s syster, superkul var det! Sedan tog vi en kort promenad med deras hund och fördrev lite tid framför datorn. Mycket skratt och prat har det blivit under dagen ;)
Vid halv fyra tiden cyklade jag hemmåt, JU skulle nämligen iväg och spela piano.
Väl hemma ringde jag till kompisen A, och efter en stunds babblande bestämde vi oss för att ses en stund. Vi tog en sväng till en blomsterhandel där A inhandlade en födelsedagspresent till sin mamma. En massa prat och skratt blev det där med! Skoj, skoj :)

Nu tänkte jag bunkra upp med lite härlig läsning i form av nyaste ELLE, SOLO och FRIDA, slå mig ner i soffan och bara mysa. Därefter ska jag nog ringa syssling och babbla lite :)
Ha en fortsatt trevlig måndagkväll allihop!

Den utlovade kalenderbilden!

God Morgon!
Jag ber om ursäkt för gårdagens bloggtorka, men jag hade varken tid, lust eller ork att uppdatera bloggen igår. Då det var ganska fint väder hängde jag med mamma, pappa, lillebror, mormor och morfar ut på en båttur, vi hamnade på en klippa där vi låg hela dagen och njöt av sensommarsolen. Jättemysigt var det!
Nu ska jag snart dra iväg till kompisen JU, ska bli superkul! Så därför hör jag av mig igen senare i eftermiddag.

Tänkte dock bjuda på en utlovad bild av min nyinköpta kalender, som inhandlades i torsdagseftermiddag då jag var på shoppingtur i stan med JU.

Jag älskar fomen, färgen och mönstret, enkelt men stilrent. Passar mig pefekt! 
Finns att köpa hos Akademibokhandeln.
Kalender

I Lördags fick jag syn på det nyaste numret av Elle i mataffärens tidningshylla (följde nämligen med familjen för att handla lite grejer till middagen), då tidingen stod där och såg så snäll ut, fick även den följa med hem. 
Ett riktigt tjockisnummer var det, som kommer att räcka länge! :)

Elle

Nej, nu bär det av hem till JU, hör av mig senare i eftermiddag igen!
Tjingeling :)


SAALBACH, ÖSTERRIKE

Nu är det alltså bokat och klart, om några månader bär det av till de Österrikiska alperna tillsammans med familjen,syssling, hennes familj samt hennes pojkvän, och det ska bli så förbaskat kul. Jag behöver bara titta på bilden föreställande skidorten Saalbach och jag fantiserar mig bort till snötäckta alper och riktigt, riktigt underbar solskensskidåkning...
 Nämde jag att jag nästan längtar ihjäl mig?
saalbach

SAALBACH, ÖSTERRIKE

T-shirts med Ansiktstryck,


Mischa & Paris

Bild:
Amandas shoppingblogg

Jag har hört ryktas att höstens motsvarighet till sommarens trend; T-shirts med budskapstryck, blir T-shirts med ansiktstryck. Som bilden ovan avslöjar har kändisar som Mischa Barton och Paris Hilton redan skymtats i höstens nya T-shirt trend. Paris självklart med sig själv på tröjan. 
Kikade runt lite och hittade ett finfint budgetalternativ från Ellos, om man nu känner sig sugen på att apa efter trenden.

T-shirt med tryck
Tischan från Ellos blir din för ynka 199 pix!

Vet ännu inte riktigt vad jag själv tycker om det som spås bli höstens nya T-shirt trend. Så därför vänder jag mig till er läsare och frågar, vad tycker ni om trenden?
Tveka inte, klicka iväg en kommentar vettja!

Lördag,

God Morgon!

Har precis avslutat frukosten, så otroligt underbart att få ta ordentlig sovmorgon efter veckans arbetande! Gårdagen tillbringades på pappas jobb, jag fortsatte med visitkorten och har nu endast en tredjedel kvar att knappa in i datorn. Det blir mycket långtråkigt i längden så för att hålla energin uppe hinkade jag varm choklad från kaffemaskinen på jobbet hela dagen. Till lunch åt jag en smarrig caesarsallad och till efterrätt en krispig blåbärspaj med vaniljkräm, mums!
Eftersom det igår var mammas födelsedag vankades kräftskiva frammåt kvällskvisten tillsammans med släkten. Det var jättekul att träffa kusinerna och allihop. Mycket prat och skratt blev det samt en hel del studsmatta.

Nu kan jag avslöja vad jag gav mamma i födelsedagspresent. Eftersom hon är ett fan av Camilla Läckbergs deckare köpte jag den senaste boken, 
Tyskungen. Hon blev jätteglad!
Det är kul tycker jag, att ge bort presenter och göra folk glada :)
Hör av mig senare idag.
Tjingeling


Födelsedagsfirande,

Tänkte mest bara höra av mig, har haft speckat schema hela dagen och nu har vi huset fullt av gäster, så jag har inte riktigt tid med bloggen just nu, antingen hör jag av mig lite senare ikväll eller så uppdaterar jag mer imorgon! Vi får se hur det blir.
Hur som helst hoppas jag att alla har haft en trevlig fredagkväll :)
Vi hörs!


Endast en vecka kvar...

God Kväll,
It's been a long day! Uppstigning klockan sju imorse för att bege sig in till pappas jobb och forstsätta knappa in visitkort i datorn, gissar att jag lagt in lite över trehundra kort vid det här laget, och jag har faktiskt lyckats arbeta mig fram till bokstaven O nu... Så frammåt går det. Sakta men säkert.
Vid fyra tiden mötte jag upp kompisen JU i stan, vi hade jättekul och strosade omkring i affärer pratandes och skrattandes :) JU shoppade loss ordentligt, men för mig blev det endast en ny kalender inför skolstarten. Den var jättefin så jag är nöjd! Bild kommer inom en snar framtid här på bloggen, tillsammans med bilder på ALLA sommarens shoppingfynd och gåvor ;)

Sommarlovet sjunger på sista refrängen nu, idag är det exakt en vecka kvar...Gaah! Jag får ångest när jag tänker på att skolan allt för snart drar igång igen... Usch och fy!
Hmm.. Det där var förmodligen dagens i-landsproblem.

Imorgon fyller mamma år och det ska givetvis firas! Så imorgonkväll blir det fullt hus då släkten kommer på besök. Kräftor och citrontårta är en del av morgondagens meny, mums!
Ska bli jättekul!

Nu borde jag snart gå och lägga mig, annars kommer jag inte att orka upp imorgonbitti.
Hör av mig!
Ciao

När man sitter på pappas jobb och inte har något att göra...

Sitter just nu på pappas jobb (som rubriken faktiskt avslöjar), jag har jobbat klart för idag, men jag väntar på att pappa också ska bli klar så att vi kan börja bege oss hemmåt. Är grymt trött, steg upp klockan sju imorse och det är man ju inte van vid att göra såhär under sommarlovsveckorna. Dessutom känner jag mig helt slut i huvudet, hela dagen har ägnats åt att lägga in visitkort efter visitkort i datorn, tillslut blir man seg, det vill jag lova! Men humöret är på topp i alla fall!

Imorgon väntar ännu mer jobb, men morgondagen kommer inte att bli riktigt lika lång. Slutar någon gång vid tre halv fyra tiden imorgon och då ska jag träffa kompisen JU i stan, vi hade tänkt kika i lite affärer, är på jakt efter en snygg men samtidigt praktisk skolväska, en kalender och lite annat smått och gott som kan behövas inför den kommande skolstarten. Ska bli jättekul att träffa henne, då det var ett bra tag sedan sist!

Gårdagen tillbringades inte arbetandes på pappas jobb som planerat, det försköts en dag så att jag fick möjlighet att umgås med kompisen A som jag inte träffat på flera veckor. Som vanligt hade vi jättekul, vi solade, hoppade studsmatta, pratade, skrattade, köpte glass, spelade TP med lillebror och hans kompis samt höll på att avlida av skratt tittandes på några av
youtubes helt galna klipp :D
Just det! Fick en urafin sommarpresent av A igår också, ett sött armband bestående av silvriga kulor som hon köpt i Spanien. Jag blev jätteglad!
Hon är världens bästa A! :)

Vi hörs!
Tjillevippen

Who wears it better?

Kate Bosworth VS Lauren Conrad


Nu är det dags för ännu en modeduell, och den här gången står det mellan skådespelerskorna Kate Bosworth (till vänster) och Lauren Conrad (till höger). Tjejerna har valt att klä sig i en utsökt svart liten sak, båda två låter klänningen göra hela jobbet och använder därför sparsmakat med accessoarer, enkelt men snyggt!

Personligen tycker jag nog att Kate bär upp sin lilla svarta snäppet bättre än Lauren, men jag tycker dock att Laurens outfit i helhet slår Kates med hästlängder. Lauren matchar proffsigt sin lilla svarta med ett sött hårband och ett par ursnygga high heels. Den naturliga sminkningen samt den avslappnade hästsvansen lyfter hennes outfit ännu högre. Jag kan därför inte riktigt bestämma mig för vem jag tycker bär upp outfiten snyggast...

Vem tycker du klär bäst i denna outfit?

UPDATE:
Enligt er läsare är Kate vinnare i denna modeduell!

Belle went to Italy, 9/7-16/7


Som jag tidigare berättat här på bloggen har denna sommar inkluderat två utlandsresor, en till Mallorca i början på juni, samt en till norra Italien i början på juli.
En helt underbar vecka där sol och bad flitigt varvades med turistande om dagarna. Solen strålade, och temperaturen låg runt cirka 30 grader hela veckan. Vi höll oss lite söder om Milano och besökte bland annat den Italienska rivieran där vi solade och badade. Den motsatta kusten besöktes också, där turistade vi i ett område kallat "Cinque Terre" och bodde på ett underbart hotell cirka hundra meter över havet. Hotellet hade en pool med supercool utsikt över medelhavet (se blid ovan). Några dagar tillbringade vi slappandes i solen vid poolen med den underbara utsikten, sagolikt!
Så mycket shopping hann vi tyvärr inte med då vi aldrig besökte själva Milano, så jag hittade därför inget som fick följa med mig hem, mamma därimot inhandlade en jättefin väska.
I ett område kallat Piemonte besöktes en vingård, inte särskilt underhållande för mig och min lillebror, men mamma och pappa tyckte att det kul i alla fall. På hotellet i Piemonte erbjöd dom Thermalbad, man kunde alltså bada i ca 37 gradigt mineralhaltigt vatten, vilket vi också gjorde. Superkul, men dessvärre var man tvungen att sätta på sig en gräslig badmössa när man skulle bada, annars fick man inte lov att vistas i vattnet. Gissa vem som vägrade att ställa upp på bild med den där urfula badmössan på huvudet?
Vi hann även med ett stopp vid Garda sjön, det blev en hel del sol och bad där med. Trevligt, trevligt!

Kort och gott hade vi en underbar vecka i det stövelliknande, medelhavslandet Italien. :)

Sommarlovsmåndag

Tjena, Tjena!
Denna måndag har tillbringats med kompisen M, vi kom aldrig iväg till något badställe, som vi först planerat, vädret var för ostadigt. Men vi har haft jättekul ändå!
Vi har bland annat hoppat studsmatta, kollat på The O.C, köpt glass samt försökt oss på att baka, tyvärr misslyckades det ganska rejält. Kakorna blev alldeles brända av någon okänd anledning... Kanske var ugnen för varm, eller så lät vi kakorna gräddas för länge (men det bör tilläggas att vi faktiskt följde receptet till punkt och pricka). Nåja, kakorna åkte i alla fall rätt ner i soptunnan.
Annars har vi haft jättekul, med en massa prat och skratt :)

Imorgon är det sommarjobb på pappas jobb som gäller, hörde av M att vädret enligt aftonbladet skulle bli kanon imorgon, är det inte typiskt? JO!

Hör av mig!
Ciao!

Söndagkväll,

Hallå, hallå!
Idag har jag varit duktig! Jag har nämligen sorterat gammalt skolarbete från åttan och lagt upp det som ska sparas på vinden (dvs. typ sådant jag skrivit och som kan vara kul att läsa när jag blivit vuxen). Det som blev över har jag slängt. Jag kan tala om att det var mycket trevligt att se de gamla glosförhören och matteläxorna sakta dala ner i papperskorgen. Mihi :)
Annars har jag mest tagit det lugnt, varit ute en sväng på altanen och njutit av sommarvärmen med lite glass, samt hoppat studsmatta med brorsan.
Nu väntar Beck - Annonsmannen på tv4 samt mammas italienska jordgubbar med vaniljglass, mums!

Imorgon ska jag umgås med kompisen M, ska bli jättekul! Vi funderar på att åka och bada, men vi får se om vädret tillåter det...

Ha en fortsatt trevlig söndagkväll allihop!
Tjingeling


Korallfärgat

Just nu är jag riktigt sugen på att införskaffa ett korallfärgat nagellack, färgen är underbar och blir så fin mot den lilla solbränna man lyckats arbeta upp under sommarens två utlandsresor samt under de soliga dagar Sverige haft att erbjuda. Kanske blir det mitt nästa shoppingfynd, vem vet?

Korallfärgat nagellack
Detta fenomenala lack kommer från Essie, och överraskande nog heter färgen just "Coral Reef". Finns att köpa hos
glossonline för £8,50

UPDATE: Kan också meddela att gårdagens kräftskiva blev som jag förutspått, mycket rolig! :)

Hej svejs!

Halloj!
Jag blev överlycklig när jag vaknade imorse och upptäckte att solen strålande från en molnfri himmel utanför mitt fönster, så idag ska här solas! Tänkte ta med mig lite härlig sommarläsning ut på vår altan och njuta av solen, sippandes på svalkande hallonsmoothies. Ikväll är det kräftskiva tillsammans med några kompisar som gäller, ska bli jättekul! :)

Kom på att jag glömde berätta vad jag hade för mig igår, gårdagen blev lite av en "fixar dag" för min del, jag och päronen tog en tripp till IKEA där lite nya saker till min rum inhandlades; en sänglampa, tre mörkbruna förvaringsboxar samt en härligt mjuk gräddvit filt som kommer att bli perfekt under kommande ruggiga höstdagar!
Jag och pappa hann smita ifrån mamma en snabbis, så att jag kunde inhandla en födelsedagspresent till henne. Kan dock inte avslöja vad jag köpte, det kan ju hända att mamma klickar sig in på min blogg och upptäcker vad hon ska få, och det vore ju onödigt...

Så gårdagen gick främst åt till att fixa, trixa och städa på mitt rum vilket var mycket behövligt! Jag hann också slå in några av mamis födelsedagspresenter samt göra ett kort. Kreativiteten flödade! ;)

Nej, nu ska jag äta lite frukost, sedan bär det fömodligen av ut på altanen en sväng.
Ha en bra dag i solen allihop!
Tjingeling

NY DESIGN!

Nu har bloggen fräschats upp rejält, och det tack vare Bluedreams Jenny som hjälpt mig att fixa denna übersnygga bloggdesign. Är grymt tacksam och supernöjd :D Färgerna passar mig perfekt, och headern samt den lilla klockan är båda helt underbara!
 Förresten, spana in Jennys blogg vettja! Där väntar en massa kul läsning, det kan jag garantera!

Nu är det middagsdags, sent, jag vet, men smarrigt ska det bli :)
Hör av mig!
Tjillevippen


Kinesiska muren agerar catwalk

Kinesiska muren


Då var det alltså bestämt, kinesiska muren ska få agera catwalk! Det är det stora designerhuset Fendi som i slutet av oktober ska livesända sin modevisning från muren. Briljant och helt sjukt coolt!

Vad tycker ni om att den kinesiska muren ska användas som catwalk?

Disney Couture

Kyssjohanna har fått in en hel del nytt sedan sist jag beökte deras webshop. Bland annat har de börjat sälja barnsligt söta smycken från Disney Couture. Jag fastnade för Askungens fina slott som en berlock i en lång kedja dinglandes runt halsen. Fast "Snow white hand mirror" halsbandet föll mig också i smaken...

Nåja, se bara så chic Nicole Richie ser ut i Disney Coutures Askungen kedja!

Berlockhalsband

Viking Fox

Viking Fox

Helt klart trendigast att bära på fossingarna under regniga dagar denna höst är Vikings senaste gummistövel Fox, specialdesignad för tjejer och inspererad av de internationella modetrenderna. Funkar precis lika bra på landet som i storstaden. Det smarta sidknäppet är inte bara en tuff detalj, det underlättar dessutom då du enkelt med hjälp av det kan expandera stövelskaftet så att jeansen lätt kan stoppas ner i stöveln för en avslappnad och trendig look.
Stöveln finns i svart och i brunt och kan inhandlas hos
have2have.se för drygt 500 pix.

Vad tycker ni om gummistöveltrenden?

Yes, please!

ParkasParkas

Jag har hittat den! Den mest underbara och helt perfekta parkasen, som mer än gärna skulle få komma och bosätta sig i min garderob. Godsaken kommer från Graham & Spencer och finns att köpa hos lyxdesignerparadiset netaporter.com
Efter 30% avdrag kostar den £361,30
Åh, vill ha, vill ha, vill ha!

Bra början...

Mina löften om mycket mer bloggande börjar riktigt bra, tycker ni inte? Jag lovade ju fler uppdateringar här på bloggen nu när jag är tillbaka i stan igen, hur länge tror ni att jag håller mitt löfte? Korrekt, cirka ett dygn innan jag drar iväg igen... Nej, nu får jag skärpa mig!

Tänkte i alla fall ta och berätta vad jag har haft för mig de senaste dagarna, om någon nu råkar vara intresserad.

Jag, lillebror, pappa, mamma, kusinvitamin och faster har varit ute med vår båt och lapat sol på en liten ö ute i havet de senaste två dagarna. Härligt härligt, bortsett från att jag drabbats av en seg sommarförskylning samt blivit halvt uppäten av myggor...
Annars har det varit jättebra med sol, bad (från klippor med två meter till vattenytan, vilket var jättekul eftersom det innebar att man hoppade i när det var dags att svalka sig, skoj skoj), härlig sommarläsning samt ett och annat krig med äckligt slemmiga maneter..

Roligt har det varit, men nu är det skönt att vara hemma en sväng, båtlivet kan ibland tära på krafterna, särskilt då man upptäcker att man har kräftspad över hela båten för att det förbaskade kräftpaketet har läckt i kylväskan..Not so nice!

Nu ska jag spana in lite andra bloggar så hör jag av mig senare igen!
Ciao!

Nu är jag tillbaka igen :)

Halloj!
Det blev ett mycket långt uppehåll från bloggen, närmare fyra veckor skulle jag tro. Men nu är jag tillbaka igen efter en utlandsresa till italien och några veckor på landet tillsammans med familjen och kusinerna. Mycket, mycket trevligt har det varit, och jag får ångest när jag tänker på att detta underbara sommarlov snart är till ända...Snyft
Nåväl, nu när bloggandet kommer att återupptas igen känns det som ett perfekt tillfälle att fräscha upp bloggen litegrann. Till att börja med har jag nu skaffat en bloggmejl dit ni läsare kan höra av er om ni har några speciella frågor angående bloggen,
[email protected]
är adressen.
Dessutom är förhoppningsvis lite ny, fräsch sensommardesign på ingång. Ni kan även vänta er ett något mindre anorektiskt utbud av uppdateringar i framtiden.

Nu vet ni i alla fall att bloggen fortfarande lever, hör av mig snart igen :)
Tjingeling



Hallå hallå!

Ojsan, det var visst ett bra tag sedan jag uppdaterade på bloggen senast...Kan dock meddela att bloggandet snart kommer att återupptas, räkna med att uppdateringarna kommer att dyka upp titt som tätt här på bloggen igen inom en vecka.
Jag har det jättehärligt och umgås med kusinerna hela dagarna :) Lite utförligare berättar jag om vad jag haft för mig de senaste veckorna när jag börjar blogga som vanligt igen!
Tills dess, ha det bra!
Tjingeling :)