The weekend

Hejkon Bejkon!
Idag har jag haft prov i konsumentkunskap. Hmm.. Vad är det för dag då? JO, DET ÄR MÅNDAG! Egentligen är det skandal att lärarna ger oss prov direkt efter en helg tycker jag, när ska vi små, stackars elever få någon tid till att koppla av?
Som tur var hann jag slappa, sova ut och umgås ändå under helgen. Min weekend såg ut såhär:

FREDAG 23/11
Efter skolan umgicks jag en stund med A, som alltid hade vi jättekul med en massa prat och skratt. Vi bakade kakor garnerade med smält choklad och smarties, och tog sedan en snabbfika på stående fot ;) Haha ^^ Skoj, skoj!

LÖRDAG 24/11
Drog iväg till stan med J och A på shoppingtur. Lönehelg och därmed tjocksmockat i alla affärer! Inhandlade ingenting, förutom en lunch på vårt stammisfik förstås. Där tillbringade vi en lång stund med en massa prat och asgarv. Hittade däremot en hel del prylar som ska läggas till på önskelistan. När jag kom hem vid 7 snåret visade det sig att vi skulle få besök av några kompisar till familjen. Klockan hann bli runt halv två tror jag, innan jag gick och lade mig.

SÖNDAG 25/11 
Tog en ordentlig sovmorgon och myste bara runt hemma hela dagen, pluggade konsumentkunskap inför provet, spenderade lite tid framför datorn samt slutförde en engelska läxa. På kvällen kikade jag på deckaren Van Veeteren tillsammans med familjen och fikade med härliga kakor och stora glas jordgubbssaft.

Nu hinner jag inte skriva mer, detta måste göras ikväll:
- Hitta en ekonomi nyhet att redovisa imorgon på SO:n.
- Betämma morgondagens outfit.
- Välja ut en låt att sjunga på sånglektionen imorgon.
- Ta reda på "Öppet hus" dagar för intressanta gymnasium.
- Skriva engelska uppstats.

Som ni ser har jag fullt upp, hör av mig!


Onsdagens Outfit

God Lördagkväll!
Var ett tag sedan jag publicerade en dagens här på bloggen, så here we go:

Dagens Outfit


Rosa T-shirt med tryck - Diesel
Hängselkjol med hög midja - Zoul, MQ
Svart Armband - Snö Of Sweden
Svarta, ribbstickade strumpbyxor - H&M
Svarta lackballerinas - Din Skos barnavdelning

Har haft en toppenlördag och sprungit runt i affärer med kompisarna A och J samt fikat, skrattat och pratat i massor! :)

Tävling hos Bluedreams

Tävling

Bild:
BlueDreams
Klickade mig in på en av mina favoritbloggar, "BlueDreams" som alltid är lika inspirerande och rolig att läsa och fann en skojig tävling. Priset är den ursöta tunikan i 100% bomull från Lindex du ser på bilderna ovan. Att vara med i tävlingar är alltid lika skoj, så självklart deltar jag! Vinnaren utses den 7:e December genom lottning, blir som en liten julklapp i förskott för personen som kammar hem vinsten, hoppas det blir jag! :)

Är du också sugen på att delta i tävlingen, klicka här så kommer du till Jennys blogg där du kan läsa mer om tävlingen.
Ha det fint :)

Kommentarer

Jag har tyvärr fått en hel del trista kommentarer i bloggen på senaste tiden, men eftersom jag valt att hålla viss distans till bloggen, tar jag inte åt mig personligen. Men trots det är det inte okej att skriva vad som helst i kommentarfuktionen och dessutom göra det anonymt. Herregud, har man en åsikt får man väl stå för den, eller hur?

Här är två exempel på kommentarer jag fått, från en och samma anonyma person:

Anonym :

Moget av dig att inte aceptera kommentarer, du cencurerar ju din blogg. Hur kan du vara så barnslig så att du inte klarar av konstruktiv kritik? Du verkaq vara en sån som förtränger allt som inte passar in i din perfekta lilla värld.

Anonym:
vilket patetiskt liv du har


Ursäkta, vem är det som har ett patetiskt liv här egentligen? Det är åtminstone inte jag som ägnar min fritid åt att skriva taskiga kommentarer i andras bloggar. Att läsa min blogg är helt frivilligt, jag tvingar ingen att läsa den, därför är det bara att sluta upp med att läsa den om du stör dig på något.
Dessutom är det jag som driver den här bloggen, och därmed jag som bestämmer vilka kommentarer som ska få publiceras eller ej. Anledningen till att jag valt att återkalla vissa kommentarers publicering är att personen som skrivit kommentaren, anonymt förstås, givit ut namnet på en person i min närhet. Jag har valt att inte nämna några namn i denna blogg, av hänsyn till mina kompisar och min familj, eftersom jag inte frågat dem om der är okej att deras namn publiceras här i bloggen. Det var den enkla anledningen till att publiceringen av kommentarerna återkallades. Jag tar gärna emot konstruktiv kritik, enda kravet jag har är ett personen som ger kritiken ska våga kliva fram och stå för det. Men när det involverar personer i min omgivning, som mina vänner,min familj, eller jag själv som person tänker jag inte tillåta det.

Nu har jag avreagerat mig lite, skriv gärna vad ni tycker om ämnet i kommentarfunktionen.
Ha en fortsatt trevlig kväll!


Helgen

Svisch sade det, och så hade även denna helg passerat. Usch, jag orkar verkligen imte gå till skolan imorgon, men man är ju så illa tvungen...
Helgen har varit väldigt lugn, har mestadels bara kopplat av och myst.

LÖRDAG 17/11
Tog en ordentlig sovmorgon, räknade snabbt ihop att jag sovit i hela 11 timmar! Ja, vad ska man säga? Är man trött så är man. Tog en sväng med mamma till IKEA där en ny lampa samt en fluffig kudde inhandlades till mitt rum. Dessutom hann vi ta en titt på H&M och bläddra bland alla kläder. Tyvärr var den vinröda klänningen från barnavdelningen några inlägg ned ingen hit i verkligheten... Vi hann även med ett besök på en mysig liten butik jag inte minns namnet på, därinne kunde man gå hur länge som helst och bara känna på allt. Köpte ett jättetufft ljus i mustig lila, som funkade kanon som accentfärg i mitt annars gräddvita och kaffe Latte färgade rum.
Kvällen tillbringades med polaren Da, vi hade jättekul med en massa prat och skratt. Vid halvtio tiden drog vi ut och gick en prommenad i den iskalla vinterkvällen. Planen var att titta förbi några kompisar, men det verkade tomt när vi kom så vi prommenerade tillbaka hem igen. Var hemma vid ett tiden skulle jag tro.

SÖNDAG 18/11
Dagen har bland annat tillbringats i stan med mams och paps. Vi prommenerade runt , fikade lite och kikade i affärer. En svart, sportig vinterjacka med "teddy ludd" inuti från Fjällräven fick följa med hem. Är helnöjd!
Har även hunnit med lite plugg samt påbörjat städning av mitt rum. Tyvärr är den inte avslutad, vilket innebär att jag har en hemsk klädhög jag borde ta hand om liggandes på min säng, men det får minsann bli en annan gång...
Nu ska jag njuta av det lilla som är kvar av min söndagkväll innan nästa skolvecka drar igång. Måste jag tala om att nedräkningen inför jullovet påbörjats för lääänge sedan?

Ha en fortsatt trevlig Söndagkväll allihopa!
Tjingeling :)


Ashley Inspiration,

Ashley Olsen


Ibland vill man verkligen vara en Olsen...

Vinrött



Jag har på senaste tiden börjat intressera mig mer och mer för vinrött, en färg som känns härligt mustig så här års. Dessutom är den helt rätt även trendmässigt och funkar kanon till basfärgerna grått och svart. Denna stickade klänning, i 100% bomull kommer från H&M:s barnavdelning och är i princip gratis, ynka 98 kr får du betala för godbiten. Vid det här laget har jag lärt mig att aldrig underskatta barnavdelningar, ibland kan man hitta riktiga guldkorn.
Måste bara tillägga att jag inte tycker bilden ger plagget rättvisa, jag skulle tro att det ser mycket bättre ut i verkligheten. Tänkt till ett par grå, stickade strumpbyxor, ett par svarta skor i lack, ett fint, svart armband á la Accessories variant några inlägg ned samt en tuff Mc-inspirerad väska med nitar. Wow!
Ska hur som helst absolut kollas upp!

Thank God It's Friday!

God kväll allihop, om jag nu har några läsare kvar efter mitt långa blogguppehåll vill säga.
Äntligen fredag, som man har längtat. Jag är helt slut efter att ha sprungit omkring och matats med information om olika gymnasier i princip hela dagen. Har flängt runt på gymnasieutställningen med polaren Ju, men även en andra gång med mams och paps också, så nu känner jag mig något mätt på allt som har med gymnasium att göra. Om jag känner mig klokare efter all den information jag fått ta del av idag? Jaaa, det kan man ju fråga sig. Jag är i alla fall inte något exempel på ett levande frågetecken längre, som jag faktiskt var tidigare idag, så lite klokare har jag nog minsann blivit.
Imorgon tänkte jag publicera ett inlägg där jag berättar vad jag haft för mig under den här långa perioden utan bloggande, för de som nu skulle råka vara intresserade.
Nu väntar mysig TV-kväll med Idol och sedan den allra sista (snyft, snyft) Beckfilmen som jag och mamma hyrde på väg hem från gymnasieutställningen. Men först ska jag nog logga in på facebook och checka min wall.
Ha en fortsatt trevlig fredagkväll allihop!

Tillbaka,

Hej alla läsare!
Bloggen har varit pausad i närmare 2 veckor nu, och jag har fått frågan om jag helt slutat blogga, vilket jag inte har. Jag har bara känt att jag behövt en paus från bloggen ett tag, för att återfå lite ny, fräsch inspiration.
Nu hade jag dock tänkt att jag skulle börja återuppta bloggandet igen, det är flera stycken som faktiskt bett mig göra det, vilket känns otroligt roligt! Det är alltid extremt kul när folk uppskattar det man gör, och tack vare er läsares kommentarer blir bloggandet så mycket roligare!
Ni får ha det så bra allihop så hör jag av mig!
Tjingeling :)

Hur man bär upp ryssinspererat

God kväll!
Denna torsdag har tillbringats tillsammans med ett gäng kompisar till familjen och har bland annat inkluderat fika med stora koppar varm choklad samt härliga bitar kladdkaka med vispad grädde på ett helmysigt fik, trevligt, trevligt!

Nu tänkte jag ägna några rader åt att besvara en fråga jag fick häromdagen angående ryssinspererade sjalar, here we go:

Fråga:
den är fin, jag har en likadan på vinden som jag tror jag ska leta rätt på, men hur bör man upp en sådan? som en palestinasjal eller vad? H

Svar: Åh, lyllos dig som redan är lycklig ägare av en sådan sjal :) Jag är inte lite avundsjuk! Tycker absolut att du ska leta rätt på din och börja använda den flitigt, det skulle åtminstone jag göra om jag var du!
Jag tror att du har helt rätt när det kommer till uppbärandet av sjalen, man slänger den kring halsen likt en palestinasjal! Då sjalen är kvadratisk, skulle åtminstone jag vika den så att den antar formen av en triangel, och sedan svepa ändarna kring halsen så att så mycket tyg som möjligt hamnar under hakan. 
Checka in hur madde virat sin sjal kring halsen!
Den något "snälla" sjalen" blir t.ex en jättefin kontrast till skinnjackan, men funkar även kanon till kappa! Annars kan jag tänka mig att en ryssinspererad sjal lätt kan hotta upp en i övrigt helsvart outfit. Tänk till ett par svarta struprör med tuffa dragkedjedetaljer, en långärmad svart bas topp ett gäng armband samt ett par tuffa Mc-boots med nedknölade knästrumpor, snyggt!
Hoppas du är nöjd med svaret på frågan! Ha det fint :)

Önskar alla en fortsatt trevlig torsdagskväll!